فهرست

معرفی سنگ مرمر

سنگ های مرمر جزو دسته سنگ های آهکی از نوع دگرگونی می باشد که با کانی های مختلف و رنگارنگ و درجه حرارت و فشار بالا در طبقات زیرین زمین متولد شده و سنگ مرمر را تشکیل می دهد.
سنگ مرمر معمولاً در فعالیت های چشمه های آب گرم و در بین لایه های تراورتن وجود دارد البته مقدار مرمر ها همیشه در معادن کمتر از تراورتن هاست.
در فعالیت چشمه های آبگرم درجه گرما اگر به شکل آنی پایین بیاید تراورتن ها ایجاد می شود درجه حرارت یا همان دما آراگونیت ها و سنگ های حاصل از این فرایند را در لایه های زیرین زمین تشکیل می دهد که باعث ایجاد مرمر ها می شود.

 این فعل و انفعالات و میزان کانیهای ترکیب شده با آهک باعث ایجاد رگه ها در صفحه سنگ میشود که سطح سنگ را به اشکالی طراحی می کند. سنگ های مرمر تشکیل شده‌اند از سیلیس میکا,سرپانتین,گرافیت,آهک و اکسید آهن که این کانی ها باعث تنوع رنگی در سطح سنگ میشود. خاصیت سنگ های مرمر به طور کلی این است که دارای استحکام و مقاومت سایشی فرسایشی خوب هستند که کشور ما ایران یکی از معادن خوب این سنگ است. بعد از آن کشور ایتالیا یکی از معادن مهم این مرمر ها می باشد.

معادن سنگ مرمر در ایران

انواع مدل مرمرها و معادن آن عبارتند از مرمر پرتقالی کاشمر,مرمر سبز عباس‌آباد جلفا,مرمر خلج خراسان,مرمر سبز آب باریکه آذرشهر,مرمر صورتی نقده,مرمر کرمان, جوشقان اصفهان,مرمر سبز شاهین دژ,مرمر سبز توران پشت یزد, مرمر سبز بورق یزد,تنگوئیه سیرجان و ده رستم بم و معادن مرمر محلات و استان فارس می باشد که هر یک از این معدن ها رنگ ها و طرح و نقشه های خاص خود را دارا هستند. سنگ مرمر دارای تقریبا ۹۹% کانی کربنات کلسیم می باشد همچنین باید بدانیم که مرمر اصل و خالص سفید رنگ است از بهترین نوع و مرغوب ترین معادن می شود به ده رستم بم و قروه سنندج اشاره کرد. اگر در سنگ مرمر کانی اکسید آهن به شکل مرطوب یا آبدار باشد رگه های داخل مرمر حالت قهوه ای یا زرد به خود میگیرد. برخی از مرمر ها رگه سرخ و صورتی دارند به جهت اینکه اکسید آهن دهیدراته شده است یعنی معمولاً آبی در بدنه مرمر وجود ندارد. مرمر صورتی در استان آذربایجان غربی در شهرستان نقده نمونه‌ای از این سنگ است.
سنگ های مرمر معمولاً دارای مواد ذغالی که به رنگ کبود یا خاکستری متمایل به مشکی ای دیده می شود.
انواع مدل مرمرها و معادن آن عبارتند از مرمر پرتقالی کاشمر,مرمر سبز عباس‌آباد جلفا,مرمر خلج خراسان,مرمر سبز آب باریکه آذرشهر,مرمر صورتی نقده,مرمر کرمان, جوشقان اصفهان,مرمر سبز شاهین دژ,مرمر سبز توران پشت یزد, مرمر سبز بورق یزد,تنگوئیه سیرجان و ده رستم بم و معادن مرمر محلات و استان فارس می باشد که هر یک از این معدن ها رنگ ها و طرح و نقشه های خاص خود را دارا هستند. سنگ مرمر دارای تقریبا ۹۹% کانی کربنات کلسیم می باشد همچنین باید بدانیم که مرمر اصل و خالص سفید رنگ است از بهترین نوع و مرغوب ترین معادن می شود به ده رستم بم و قروه سنندج اشاره کرد. اگر در سنگ مرمر کانی اکسید آهن به شکل مرطوب یا آبدار باشد رگه های داخل مرمر حالت قهوه ای 

یا زرد به خود میگیرد. برخی از مرمر ها رگه سرخ و صورتی دارند به جهت اینکه اکسید آهن دهیدراته شده است یعنی معمولاً آبی در بدنه مرمر وجود ندارد. مرمر صورتی در استان آذربایجان غربی در شهرستان نقده نمونه‌ای از این سنگ است.
سنگ های مرمر معمولاً دارای مواد ذغالی که به رنگ کبود یا خاکستری متمایل به مشکی ای دیده می شود.

ویژگی های سنگ مرمر

مرمر ها دارای بالاترین قابلیت صیقل پذیر را در بین سنگ های دیگر دارد تا حدی که به شبیه آینه شدن نزدیک می شود به دلیل شفافیت بلور ها و کریستال ها در سنگهای مرمر خاصیت نفوذ نور و عبور نور از آن امکان پذیر است و دلیل اصلی زیبایی و خاص بودن این سنگ می‌شود.
سنگ های مرمر ضد آلرژی هستند به خاطر این که عاری از گرد و خاک می باشند و به راحتی تمیز می شود و دارای قیمت بالایی میباشند و جز سنگهای با ارزش محسوب می شود این سنگ ها باعث عدم جذب گرما در خود شده و باعث خنک شدن سطح منزل یا خانه میشود. مقاومت بسیار زیاد و بالایی در برابر شرایط جوی و محیطی مانند: رطوبت,گرما و سرما دارند اما در کنار آن چند نقطه ضعف هم میتوان برای این سنگ نام برد.
سنگ های مرمر معمولاً تخلخل زیادی دارند و حتماً باید برای استحکام آن از متریال اپوکسی رزین استفاده کرد و اگر در معرض استفاده از مواد اسیدی و قلیایی قرار بگیرد دچار ترک خورگی می‌شود و ممکن است آسیب دهنده باشد.
سنگ مرمر به دلیل آهکی بودن ساختار نرمی دارد و برشهای آن به شکل سیم برش انجام میشود در برابر نور خورشید هم تقریباً کدر می‌شود.

کاربرد سنگ مرمر

 در سیستم ساختمانی به دلیل داشتن استحکام و قابلیت تطبیق پذیری هم تنوع در رنگ مرمر ها را کاربرد فراوانی دارد. استفاده از مرمرها به عنوان کفپوش,کانتر آشپزخانه و سرویس بهداشتی و همچنین استفاده برای ساخت نماهای داخلی شیک و لوکس یا روشویی ها کاربرد ویژه و خاصی دارند.
سنگ های مرمر در پله ها و مراکز تجاری نیز کاربرد دارد. در اماکن مذهبی و دیواره ها قابل استفاده میباشد در دکوراسیون داخلی مانند هال و پذیرایی کفپوش گزینه خوبی می باشد.
رنگ بندی سنگ مرمر به دلیل وجود کانی ها طرح و نقش و رنگ های متفاوتی دارند از جمله رنگ های زرد,کهربایی,شیری,عسلی, تیره قهوه‌ای,لیموی سبز و سفید خصوصیات و ویژگی های خاص خود را دارد.

عوامل تاثیرگذار در قیمت سنگ های مرمر

آنالیز فیزیکی و شیمیایی در کیفیت این سنگ تأثیر مستقیم گذاشته و هرچه کیفیت بالاتر باشد به مراتب قیمت افزایش می یابد طرح و مدل و رنگ مرمر ها دارای رگ ها و هاله های مختلفی هستند.
در این پارامتر هرچقدر رگه ها کمتر باشد و سنگ دارای پاکی و یکدست بودن باشد قیمت بالاتر میرود ابعاد,قطر و متراژ,اگر سایز سنگ به شکل اسلب یابوک مچ یا فور مچ باشد تاثیر مستقیم در قیمت دارد.
نوع سورت بندی و بعد از آن مرحله برش,سابونوع فرآوری سنگ مانند: استفاده از اپوکسی رزین ها,استفاده از تکنولوژی UV,لب پر نبودن, برش و گونیا بودن سنگ و میزان ساب و پولیش همه عوامل تاثیر گذار در قیمت این مرمر می باشد.

انواع سنگ های مرمریت

سنگ مرمر آبی

سنگ ساختمانی

سنگ مرمر پرتقالی

انواع سنگ ساختمانی

سنگ مرمر صورتی

انواع سنگ ساختمانی

سنگ مرمر سبز

سنگ ساختمانی

سنگ مرمر عسلی

سنگ ساختمانی

سنگ مرمر سفید

سنگ ساختمانی

سنگ مرمر آتشین

انواع سنگ ساختمانی

سنگ مرمر رنگین کمان

سنگ ساختمانی

مشاوره رایگان

شرکت نفیس تجارت خزر با داشتن کارشناسان مجرب همه روزه از ساعت 9 صبح الی 13 و بعد از ظهر از ساعت 16 الی 19 آماده اراِئه مشاور رایگان به عزیزان میباشد.

از بهاران کِی شود سَرسَبزْ سنگ؟
خاک شو، تا گُل بِرویی رَنگْ رَنگ      مولانا

یشنهاد ما به شما   سنگ کریستال الیگودرز
languages
× مشاوره آنلاین